Veelgestelde vragen

Ongetwijfeld volg je het nieuws over het coronavirus en weet je dat de situatie in Nederlands soms dagelijks verandert. Bij Emergis houden we alle ontwikkelingen goed in de gaten om voorzorgs-maatregelen op tijd te kunnen nemen. Wij volgen daarbij de richtlijnen die het RIVM en de GGD adviseren en vragen je als cliënt, bewoner, bezoeker, leverancier dat ook te doen.

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Ja, uw afspraak bij Emergis kan gewoon doorgaan. We bekijken wel steeds of een afspraak online plaats kan vinden (via beeldbellen) of dat face 2 face contact nodig is. De poliklinieken waren fysiek gesloten en gaan nu weer (deels) open. Om elkaar op een veilige manier te kunnen ontmoeten, vragen wij onze cliënten vooraf of ze coronaklachten hebben en vragen we hun aandacht voor een aantal regels. Ruimtes en wachtkamers worden zodanig ingericht dat het mogelijk is om handen te wassen of te desinfecteren en anderhalve meter afstand te houden. Een aantal behandelkamers wordt voorzien van een kuchscherm. Lukt dat niet dan blijft de behandelkamer buiten gebruik.

De groepsbehandelingen worden daar waar mogelijk en gewenst opgestart en zijn deels ook al opgestart. Hiervoor geldt dat de groep niet groter mag zijn dan de ruimte toelaat. Deelnemers moeten anderhalve meter afstand kunnen houden en geen ziekteverschijnselen hebben. Dit betekent dus dat de groepsbehandelingen ook deels digitaal blijven verlopen en dat de groepssessies minder frequent zijn dan de deelnemers gewend zijn.
 

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden? Dan hoeft u de huisarts niet te bellen. De kans is groter dat het een ‘gewone’ griep is of een ander verkoudheidsvirus. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden uw klachten erger:

  • u heeft koorts (meer dan 38 graden);
  • u moet hoesten of u bent benauwd;

Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost.

Bezoek van familie en naasten aan onze cliënten en bewoners is weer toegestaan. Maximaal één persoon per dag voor maximaal één uur. Mits er geen sprake is van verkoudheidsklachten natuurlijk. Bezoek gaat altijd in overleg met de afdeling.

Op de centrale voorziening in Kloetinge worden drie speciale bezoekersruimtes ingericht. Ook worden de mogelijkheden voor een bezoekersfaciliteit bij de Ferleman in Terneuzen onderzocht.

Bij Emergis is voor zover wij weten niemand besmet met het coronavirus.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding te voorkomen, zijn eenvoudig. Let hier daarom goed op:

  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen
  • Vermijd teveel contact met het eigen gezicht