Veelgestelde vragen

Ongetwijfeld volg je het nieuws over het coronavirus en weet je dat de situatie in Nederlands soms dagelijks verandert. Bij Emergis houden we alle ontwikkelingen goed in de gaten om voorzorgs-maatregelen op tijd te kunnen nemen. Wij volgen daarbij de richtlijnen die het RIVM en de GGD adviseren en vragen je als cliënt, bewoner, bezoeker, leverancier dat ook te doen.

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Ja, je afspraak bij Emergis kan gewoon doorgaan. We bekijken wel steeds of een afspraak online plaats kan vinden (via beeldbellen) of dat face 2 face contact nodig is. Om elkaar op een veilige manier te kunnen ontmoeten, vragen wij onze cliënten vooraf of ze coronaklachten hebben en vragen we hun aandacht voor een aantal regels. Ruimtes en wachtkamers worden zodanig ingericht dat het mogelijk is om handen te wassen of te desinfecteren en anderhalve meter afstand te houden. Een aantal behandelkamers wordt voorzien van een kuchscherm. Lukt dat niet dan blijft de behandelkamer buiten gebruik.

De groepsbehandelingen gaan ook gewoon door. Hiervoor geldt dat de groep niet groter mag zijn dan de ruimte toelaat. Deelnemers moeten anderhalve meter afstand kunnen houden en geen ziekteverschijnselen hebben. Dit betekent dus dat de groepsbehandelingen ook deels digitaal blijven verlopen en dat de groepssessies minder frequent zijn dan de deelnemers gewend zijn.

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat je dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Je kunt jezelf niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

Afspraak maken
Je kunt op 2 manieren een afspraak maken:
 

 • Bel voor een afspraak met 0800-1202
  0800-1202 is elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.
 • Maak online een afspraak
  Ga naar www.coronatest.nl en maak direct een online afspraak. 

Maak alvast en lijstje met je contacten vanaf 2 dagen voordat je ziek werd. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. De uitslag komt 24-48 uur later.

Wat zijn milde klachten die passen bij het coronavirus?Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak.

Kijk voor meer informatie over het testen op corona op de website van GGD Zeeland

Bezoek van familie en naasten aan onze cliënten en bewoners is toegestaan en betreft maximaal twee bezoekers per dag per cliënt of bewoner. Op 24, 25 en 26 december mogen dit maximaal drie bezoekers per dag per cliënt of bewoner zijn. Mits er geen sprake is van verkoudheidsklachten natuurlijk. Bezoek gaat altijd in overleg met de afdeling.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: 

 • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar