Nieuwsoverzicht  

Quarantainer voor Emergis

Door een succesvolle crowdfunding van MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun is het gelukt een zogeheten Quarantainer te plaatsen op het terrein van Emergis in Kloetinge. Een Quarantainer is een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt . Bezoek krijgt, vanwege de coronamaatregelen, nu maar moeilijk toegang, terwijl dit zo hard nodig is. De Quarantainer biedt hiervoor een oplossing. Eerder werd er al een Quarantainer geplaatst bij ggz-instelling Arkin in Amsterdam.

De Quarantainer heeft een uitzicht op de boomgaard van Emergis en de planning is dat ‘ie hier wel een tijdje blijft staan. Emergis heeft - met financiële steun vanuit de crowdfunding - ervoor gekozen om de Quarantainer te kopen. Ralph Gillissen, directeur zorg bij Emergis: “Deze actie is een heel goed initiatief. In de contacten met mensen van Ypsilon die ik de afgelopen tijd heb gehad is de quarantainer ook ter sprake gekomen. Fijn dat dit initiatief is genomen. Als Emergis zijn we hier erg blij mee.”Gillissen vervolgt: “De laatste drie maanden zijn voor sommige cliënten lastig geweest. Afstand moeten houden terwijl je mensen, die belangrijk voor je zijn, het liefst dichtbij je wilt hebben. Ook voor naasten was het zwaar. Wetende dat je familielid je nodig heeft en dan niet of beperkt op bezoek kunnen komen. De Quarantainer gaat zeker een bijdrage leveren om dat belangrijke contact, op een veilige manier, weer mogelijk te maken.”
Niet alleen nu is de Quarantainer erg welkom, ook straks na het coronatijdperk, blijft Emergis deze geweldige plek gebruiken. Als behandelruimte, creatieve ruimte of gewoon om even te relaxen.

Overbruggen van een kloof
Bert Stavenuiter, directeur MIND Ypsilon reageert ook verheugd op de plaatsing bij Emergis: “Dit is precies zo’n plek waar we van tevoren aan dachten toen we deze actie begonnen: een diverse maar kwetsbare groep mensen die niet weg kan, maar waarvan de hulpverlening het ook niet aandurft om bezoekers ongelimiteerd te laten langskomen. En de Quarantainer die die kloof weet te overbruggen.”