Nieuwsoverzicht  

Telefonische hulplijn voor familie, partners en naasten

Maak je je vanwege corona extra zorgen om een familielid, partner of naaste die bij Emergis in behandeling is? Voel je je machteloos omdat zijn of haar psychische klachten toenemen? Maak je je zorgen omdat de coronamaatregelen jouw zieke dierbare harder lijken te raken dan andere mensen?

Emergis biedt telefonische ondersteuning, speciaal voor familieleden, partners en/of naasten van cliënten van Emergis. Tijdens het contact met één van onze medewerkers kun je je zorgen bespreekbaar maken en praten over je gedachten en gevoelens. Juist in deze onrustige tijd is het ook belangrijk om aan jezelf te denken!  

De gesprekken zijn vertrouwelijk en staan los van de behandeling van de naaste of familielid. We verstrekken dan ook geen inhoudelijke informatie, er is geen inzage in het dossier en het gesprek gaat niet over de behandeling.  We zijn er juist voor jou, we bieden een luisterend oor, geven informatie en tips en brengen je zo nodig in contact met één van onze collega’s. 

De Emergis familie telefoon. Voor familieleden, partners en naasten van cliënten van Emergis.

Iedere maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur via 0113  26 70 80 

 
Lukt het je niet om op maandagmiddag te bellen? Stuur dan een e-mail naar info@emergispreventie.nl zodat we een belafspraak met je kunnen maken voor een andere dag of tijd.  

Emergis heeft meer te bieden op het gebied van familiebeleid. Er is een familievertrouwenspersoon werkzaam binnen Emergis evenals familie-ervaringsdeskundigen, een familieraad, een klachtenfunctionaris en een themadeskundige familiebeleid. Daarnaast bestaan er bijeenkomsten voor naasten zoals: de cursus Psychiatrie in de familie, KOPP/KVO groepen (kinderen van ouders met psychische problemen/ Kinderen van verslaafde ouders). Meer informatie hierover vindt u op de website, tevens zijn er op de afdelingen folders beschikbaar voor familie en naasten.