Nieuwsoverzicht  

Initiatief OPEN, voor jongeren in corona tijd

HZ University of Applied Sciences, GGD Zeeland, Zeeland Zonder Zelfmoord, Stichting Openmind en gemeente Middelburg lanceren initiatief OPEN

Jongeren en jongvolwassenen moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren terwijl zij zelf doorgaans niet tot een risicogroep behoren. Voor een deel van de jongeren en jongvolwassenen gaat deze coronaperiode gepaard met toenemende gevoelens van somberheid, eenzaamheid en angst. De initiatiefnemers vinden het erg belangrijk dat deze jongeren goed worden geholpen. Erkenning, gehoord voelen, energie, perspectief bieden, experts op het gebied inzetten.

Met het initiatief OPEN willen zij een OPEN-programma aanbieden waarbij het gesprek centraal staat en ervaringen gedeeld kunnen worden. Zodat de jongeren voelen dat ze niet alleen staan en dat als er hulp nodig is, ze weten waar ze terecht kunnen.

In het online magazine kun je alles lezen over het initiatief OPEN en de activiteiten die de komende tijd plaatsvinden.

Fototentoonstelling 
Zo is er bijvoorbeeld van 12 april t/m 31 mei buiten op het Noordbolwerk in Middelburg een fototentoonstelling OPEN... over depressiviteit. Waarin een grote groep jonge ervaringsdeskundigen mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar maken.